KUNSTSKAP
Rannveig Funderud

"I 2018 var jeg nyinnflyttet til Lillehammer, og på utkikk etter et kontorfellesskap for å bli kjent med kulturmiljøet i byen. Jeg ble fort tipset om Fabrikken.

--

Etter å ha sendt en mail, fikk jeg svar raskt svar og ble tatt godt imot da jeg kom innom for å se. Jeg har trivdes utrolig godt som arbeider på Fabrikken, miljøet er unikt og en god miks av mennesker som er fulle av initiativ. Det er alltid nye ting som skjer, feiring av små og store begivenheter, samarbeid på tvers av bedriftene på huset, spennende utvikling av lokalene og stedet i seg selv, og arrangement for folk utenifra som kommer inn for å dra nytte av fasilitetene og folka her. Jeg har selv blitt innblandet i flere prosjekter, som jeg ikke hadde tenkt tanken før jeg ble kjent med Fabrikken. 

"Etter hvert oppdaget jeg at jeg kan bruke erfaringen og kunnskapen jeg har plukket opp som kunstner med egen bedrift til å hjelpe andre i etableringsfasen, og dette har utviklet seg til et nytt samarbeid."

KUNSTSKAP
Gjennom Kulturrådets kompetanseprogram Ovasjon, ble jeg kjent med Linda Cecilie Furulund som har lang erfaring med å utvikle kulturprosjekter. Vi kom lett overens og fant fort ut at vi egentlig har felles mål, å kunne dele kunnskap som fører til bedre vilkår for kunstnere. Kompetansen utfyller hverandre på en god måte, Linda Cecilie er spesielt god på inntektskilder og finansiering innen kunstfeltet, mens jeg er mest opptatt av digitale muligheter og smarte detaljer i arbeidshverdagen. Vi har begge inntrykket av at de fleste kunstnere har veldig lav inntekt, mange føler seg alene og sliter egentlig med de samme problemene. Det viser forskning også. 

Sammen har vi startet Kunstskap.no, en digital portal for kunstnere, hvor vi tar opp nye tema hver måned. Vi lanserte i august 2020, og er foreløpig i en slags pilotfase med litt over 20 medlemmer.

Forhåpentligvis kan Kunstskap gi kunstnere over hele landet en sterkere følelse av kollegialt fellesskap, og ukentlig input. Det handler om kompetanseheving som er relevant for kunstnere, blant annet gi perspektiver på markedsføring som ikke går på tvers av den kunstneriske integriteten. Eller hvordan man kan kombinere ulike inntektskilder som til sammen bringer fram nye muligheter som passer til det enkelte kunstnerskapet. Framtida er spennende og vi gleder oss til å se hvordan det utvikler seg, foreløpig har vi fått veldig god respons og fått høre at det blir litt lettere å prøve nye ting (for eksempel lage egen nettside) når man føler at man er sammen om det." -- Rannveig Funderud

Design og utvikling: VAKKER Design AS